İtalya’da 90 gün üzeri oturumlar için geçerli vize türüdür. Örneğin; Aile birleşimi, İtalya’da çalışmak veya üniversite eğitim almak gibi amaçlarda verilmektedir.

90 gün ve üzeri Yüksek lisans, Doktora, Erasmus ve Öğrenci Değişim Programları için Ulusal vize taleplerinizde online ücretsiz randevu alarak iDATA ofislerine şahsen başvuru yapmanız gerekmektedir. Gerekli evrak listelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer gidiş amaçlarına bağlı Ulusal vize talepleriniz için çağrı merkezimizden ücretsiz randevunuzu alarak şahsen İstanbul İtalyan Başkonsolosluğuna başvurmanız gerekmektedir. Diğer gidiş amaçları için evrak listelerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. (0850 460 84 93)

İtalyan Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı