90 gün üzeri kalış süreli eğitim vizesine düzenleme getiren italyan yönetmeliklerine göre, uzun süreli italyanca dil kurslarına katılmak için yapılan vize başvuruları, yalnızca başvuru sahibinin önceden almış olduğu ve belgelerinin ibraz edilmesi gerektiği eğitim ile uyumlu olan ileri düzey kurslar söz konusu olduğunda kabul edilmektedir.

Katılmak istenen eğitim programı, maddi yatırım yaparak ve yaşamakta olduğu ülkedeki olası eğitim ya da mesleki amaçlı faaliyetlerine ara vererek İtalya'da uzun bir süre kalmak için makul bir sebep oluşturmalıdır.

Başlangıç düzeyindeki genel kurslara katılmak için yapılan başvurular genellikle kabul edilmemektedir.